Kinderboekenmaand 2017
Bibbers in je buik..

Actieboeken

Drie auteurs
Speciaal voor de Christelijke Kinderboekenmaand worden er drie actieboeken uitgegeven die passen bij het thema. Het prentenboek voor de onderbouw wordt gemaakt door Linda Bikker (tekst en illustraties) bij Uitgeverij De Banier. Judith van Helden (Uitgeverij Columbus) is de auteur van het actieboek voor de middenbouw en Ineke Kraijo (Uitgeverij Mozaïek) schrijft het actieboek voor de bovenbouw. Het prentenboek is tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand voor € 5,95 verkrijgbaar en de actieboeken voor de midden- en bovenbouw elk voor € 4,95.
De boeken mogen pas verkocht worden vanaf de start van de kinderboekenmaand 2 oktober 2017. U kunt al wel reserveren. Mail dan naar info@book-inn.nl

Een prentenboek op rijm. Hoofdpersoon is de arend 'Bange Barend' die vanaf zijn hoge rots niet durft te gaan vliegen. Hij krijgt van verschillende kanten het aanbod om mee te gaan in de lucht - bijvoorbeeld met een luchtballon, een vliegtuig, een pelikaan of een gans, maar ook dat durft hij niet. Totdat...!

Nog hoger dan de wolken, staat Barend op een rots. Zijn zus vliegt mee met mama. 'Ik kan het!' roept zij trots.

'Vlieg jij ook mee?' vraagt mama. 'Kom op, dat kan jij wel.' Maar Barend schudt zijn kopje. Het gaat hem iets te snel.

Hoe zal het verder gaan met Barend... 

Dit vrolijke prentenboek over het overwinnen van angst zal peuters en kleuters zeker aanspreken.

'Bange Barend leert vliegen' door illustrator/auteur Linda Bikker, €5,95

Als Hidde en Lynn horen dat er ingebroken is, gaat Hidde nadenken. Hij heeft 's nachts gerommel gehoord in de tuin van de buurman. Maar die kan het toch niet zijn? Hij is zo aardig en heeft pas nog een poes uit de boom gered...

Een boek om in de klas over door te filosoferen, over onderwerpen als 'kan iemand twee kanten hebben' of 'tegenstrijdige eigenschappen' in een persoon? En wat moet je doen als je met een geheim te maken krijgt, dat grote gevolgen geeft als je er toch over praat. 'Dieven in de buurt!' door Judith van Helden, €4,95

Stan is verhuisd naar de stad omdat zijn broer Kai op hoog niveau sport. Nu wonen ze dichterbij de trainingen en kunnen hun ouders makkelijker met Kai mee. Stans moeder kookt supergezonde sportmenu's. Het lijkt alsof alle aandacht in huis voor Kai is. Stan wordt gepest door de oudere broer van een klasgenoot, die Stan afperst om cadeau's te kopen. Gelukkig heeft Stan ook nog een andere vriendin, die hem weet te vinden als het uit de hand loopt. Een mooi boek, met daarin veel onderwerpen die je in de klas uit kunt diepen. Het boek geeft aanleiding om door te praten over wel of niet praten als je gepest wordt en over wat je moet doen als je klem zit in een situatie.’ Als je durft!' door Ineke Kraijo, €4,95

Bibbers in je buik

Ben jij bang in het donker? Droom je wel eens naar? Vind je spinnen eng? Of heb je pijn in je buik als je naar school moet? Iedereen is wel eens bang. En dat is helemaal niet gek! Je kunt bang worden als je iets gevaarlijks ziet. Bijvoorbeeld een grote hond die hard blaft en op je afrent. Of je bent bang dat je op school iets moeilijks moet doen en je denkt dat je fouten gaat maken. Je schrikt, je hart bonst in je keel en je voelt bibbers in je buik. Gelukkig is er Iemand die altijd bij je is en dat is God. Er staat bijna vierhonderd keer in de Bijbel dat je niet bang hoeft te zijn.

CD en werkboek.

Tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand 2017 verschijnt een nieuwe cd in de serie Oké4kids. De cd's uit deze serie behoren al jarenlang tot de best verkochte christelijke kindercd's in Nederland. Voor leerkrachten van basisscholen wordt een werkboek gemaakt met lessuggesties en verwerkingen rond het thema en de actieboeken. 

De CD kunt u al in de Book-Inn kopen. Zo kunt u de liedjes thuis of op school vast aanleren.

Bibbers in je buik

In de werkmap Bibbers zijn uitgebreide verwerkingen, boekbesprekingen en lessuggesties bij de actieboeken en bij het thema Bibbers geschreven.

De kleurplaat, het gedicht bij het thema en het 'actielied' van de cd Bibbers vind je erin afgedrukt. Natuurlijk is er een themalijst van alle boeken die over dit onderwerp gaan. Je kunt met dit werkboek direct aan de slag in je eigen groep of klas.
De map in A4-formaat heeft praktische kopieerbare bladen. U kunt deze map al aanschaffen voor het begin van de kinderboekenmaand zodat u zich alvast kunt voorbereiden.

Kinderboekenmaand gedicht

Voor de Christelijke Kinderboekenmaand wordt jaarlijks een gedicht geschreven, dat aansluit bij het thema. Dit gedicht is tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand als poster en als kaart verkrijgbaar in de christelijke boekhandel.
Dit jaar kozen we voor een liedje van Elly Zuiderveld, dat ook op de cd is te vinden: Monsters in je hoofd. Michel en Leontine de Boer van De Boer illustraties maakten er een mooie poster bij.

Monsters in je hoofd

Ben jij wel eens bang
voor oorlog en voor doodgaan en voor brand?
Dan zie je het journaal,
de vlammen, het kabaal
en hele enge foto's in de krant
Dan krijg je
Monsters in je hoofd
waar je heel erg bang van wordt
als je ze gelooft...
hele enge monsters in je hoofd
Ben jij wel eens bang
voor draken en voor spoken in de nacht?
Luister wat ik zeg:
Ik jaag ze voor je weg
Een grote engel houdt bij jou de wacht
Ik ken de
monsters in je hoofd
weet je dat ze vluchten
als jij in Mij gelooft?
al die enge monsters in je hoofd


Elly Zuiderveld