Op Orde 
minimaliseren in het gezin

Onze mystery guest op vrijdagavond is

Gera van den Berg.

Mijn naam is Gera van den Berg, ik ben van het bouwjaar 1975. Ik woon in Hierden, een dorpje op de Veluwe, in de buurt van Harderwijk. Ik ben moeder van vijf kinderen, getrouwd met Marco (een journalist) en werk als Remedial Teacher en groepsleerkracht op de basisschool bij ons in het dorp.. 

Voordelen van minimaliseren

Drie jaar geleden ontdekte ik de voordelen van minimalisme, ik las er veel over op weblogs zoals Moeders Minimalisme, Be More With Less, Valhalla Vertelt, Zero Waste, Leven zonder afval, The Minimal Mom en Becoming Minimalist. Ik wilde loskomen van het eindeloos consumeren. En ik ontdekte algauw; dat geeft zóveel voordelen. Voor mezelf, voor ons als gezin. En het is ook goed voor de aarde. Want hé, we doen het natuurlijk ook voor het milieu.

Op orde

Ken jij dat ook? Geen ruimte meer in je eigen woonkamer omdat je zoveel (eigenlijk teveel) spullen hebt? De schuur durven we eigenlijk al niet meer in, want hier ligt een te kleine jas, daar een stel nog te grote schaatsen en de orde is vaak ver te zoeken. In 2015 werd Gera van den Berg uitgeroepen tot minimalistische moeder van de maand. Neem een kijkje in haar leven om te zien wat minimalisme met haar en haar gezin heeft gedaan.

Steeds meer mensen zien de waarde in van het minimaliseren - alleen dat houden of aanschaffen wat echt waarde toevoegt. minimaliseren leidt tot minder spullen en meer ruimte.

In een gezin met opgroeiende kinderen is de impact van minimaliseren sterker dan in andere huishoudens.

In dit boek voert Gera van den Berg een pleidooi voor minimaliseren, ontspullen of consuminderen. Op een lichtvoetige en praktische manier vertelt ze over de waarde van minimaliseren en over de praktijk van alledag. een aantrekkelijk boek vol met praktische ideeën en adviezen.

'Op Orde, Minimaliseren in het gezin' is te koop in de Book-Inn.

Auteur: Gera van den Berg ' Uitgeverij: Boekencentrum' Uitvoering: Paperback ' Omvang: 144 pagina's ' €14,99