Algemene kinderboeken

Actie van en door CPNB - onderwijs.cpnb.nl

Bestel hier vanaf 20 april 2021 lesmaterialen

Van 20 april tot 2 juni kun je alle schoolmaterialen bestellen voor een schooljaar vol leesplezier! Voor het schooljaar 2021-2022 worden er weer nieuwe lespakketten gemaakt voor onder andere de Kinderboekenweek en De Nationale Voorleesdagen. Er zijn mooie materialen te koop waarmee je de school kunt versieren. Bekijk alle materialen, lespakketten en boeken in de webwinkel.

Van 20 april tot 2 juni kunnen scholen hier de materialen bestellen voor de Kinderboekenweek 2021, Nederland Leest Junior 2021, De Kinderjury 2022 en De Nationale Voorleesdagen 2022.

BESTELLEN VANAF 20 april 2021

LESMATERIAAL KINDERBOEKENWEEK BESCHIKBAAR VANAF 24 november 2021

Tot en met 2 juni bestellen scholen hun pakket op onderwijs.cpnb.nl of rechtstreeks bij de Book-Inn. 

Het is ná 2 juni niet mogelijk geplaatste orderaantallen te verlagen of orders te annuleren. Deze worden volledig gefactureerd. Nabestellen kan wel, deze bestellingen zijn niet gegarandeerd maar worden bij voldoende voorraad nog aan u uitgeleverd. Op alle producten onder 'cpnb' zijn onze CPNB reglementen van toepassing.

Kinderboekenweek

6 okt t/m 17 okt 2021. Door een storing worden de pakketten op de startdag van de kinderboekenweek geleverd. Onze excuses voor het ongemak! 

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar hij van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok... kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Categorieën

Nederland Leest Junior 2021

1 nov t/m 30 nov 2021

Tijdens Nederland Leest Junior leest de hele groep hetzelfde boek. Dit leidt tot boeiende en leuke gesprekken in de klas. Dit jaar is Katvis van Tjibbe Veldkamp het cadeau voor kinderen in groep 7 en 8. Na het lezen van dit spannende verhaal gaat de klas in gesprek over reizen, grenzen en de ontmoeting van de ander.

Bij het boek verschijnt ook een op maat gemaakt pakket lessuggesties, met steun van Stichting Lezen.

De Nationale Voorleesdagen 2022

26 jan t/m 5 feb 2022

De Nationale Voorleesdagen sluiten perfect aan op het initiatief om dagelijks vijftien minuten (voor) te lezen in de klas. De kinderen ervaren het plezier van boeken. Bovendien ontwikkelen ze naast een beter taalgevoel ook hun empathisch vermogen. Daarom: voorlezen maakt je leuker!  Voorlezen is leuk en belangrijk! Maar welk prentenboek kies je dan? Uit het overstelpende aanbod maakt een jury van jeugdbibliothecarissen jaarlijks een selectie: de Prentenboek Top 10. Bij elke titel van de Prentenboek Top 10 is een lestip om interactief voor te lezen en leuke knutselopdrachten te maken. In de Book-Inn is er heel veel keus ook uit christelijke prentenboeken. Bekijk leuke voorleestips hier

Kinderjury, lezersprijs van de Kinderboekenweek 2022

9 feb t/m 25 mei 2022

De Kinderjury is de lezersprijs van het bekendste merk in de boekensector: de Kinderboekenweek. Tijdens de Leesweken gaan kinderen van 6 t/m 12 lekker lezen. In de Stemweek bepalen zij het beste boek gekozen door kinderen. 

Lezen is leuk, dat weet jij als geen ander. De meeste kinderen ook! Om dat zo te houden helpt de Kinderjury kinderen ervaren dat lezen leuk is. Drie dingen zijn daarvoor van belang: 

  • Het gevoel dat je iets goed kunt (competentie), 
  • Iets samen kunnen doen (verbinding) en 
  • Zelf invloed hebben (autonomie).  

Met zelf kiezen, samen lezen en samen over boeken praten biedt de Kinderjury precies dat! 

Mist u nog iets of heeft u andere vragen? Laat het ons weten, we laten zsm van ons horen!