Kinderboekenmaand
Oktober 2019

Christelijke Kinderboekenmaand 2019

De hele maand oktober staat boekhandel de Book-Inn in Zeewolde in het teken van de 25e Christelijke Kinderboekenmaand. Tijdens deze maand wordt er van alles voor kinderen georganiseerd en zijn er speciale actieproducten verkrijgbaar.

Het thema van de Kinderboekenmaand is 'Op reis'

Niet de bestemming, maar het vervoer erheen staan centraal, nieuwe dingen ervaren.

We denken aan nomaden, die altijd op reis zijn. Reis met de fiets, taxi, huifkar, tractor, rolstoel, (vracht-)boot, cruiseschip, (hogesnelheids-)trein, tram, pont, (vracht-)auto, camper/caravan of ruimteschip. Ook in de Bijbel vinden we verhalen over reizen: de Exodusreis van Mozes door de woestijn, Paulus' zendingsreizen, de reis van Abraham, van Ruth en Naomi, de reis van Elia met wagens en paarden naar de hemel. Denk aan de eerste christenen die 'Mensen van de Weg' werden genoemd. Natuurlijk denken we ook aan de natuur bij dit thema: wat is een milieuvriendelijke manier van vervoer?

Actieboeken

Speciaal voor de Christelijke Kinderboekenmaand verschijnen er drie actieboeken, een cd en de kinderboekenkrant CRIDZ.

Met muisje Gijs op wereldreis ( € 6,95)

Hanneke Mostert-Wensink en Hester Nijhoff (ill.)

Voor de allerkleinsten is er het aansprekende prentenboek - Met Muisje Gijs op wereldreis.

Een vrolijk prentenboek op rijm, waarbij kinderen spelenderwijs van alles leren over voertuigen, dieren en hun geluiden, cijfers, tellen en ... samenwerken.

Op wereldreis Scouts in actie 

Liesbeth van Kinsbergen (6 - 9 jr, € 5,95)

Lau weet niet zo goed wat hij zich moet voorstellen bij het thema van het scoutingweekend. Samen met zijn vrienden Luuk en Laila komt hij er al snel achter dat ze inderdaad 'op wereldreis' gaan. Met de Zwarte Hand op hun hielen doen ze hun best om alle puzzelstukjes van de schatkaart te vinden. 

Plan B (9 - 12 jr, € 5,95)

Leanne van Spronsen

Eindelijk vakantie. Emilia's ouders zijn gescheiden en samen met haar moeder reist ze voor twee weken af naar Spanje. Daar gaat ze logeren bij haar grootouders. Maar als het weer tijd is om naar huis te gaan rijdt mama niet zoals het plan was naar het vliegveld om terug te vliegen, maar naar ... Ineens kan niemand Emilia meer bereiken. Waar is ze? En waar is haar moeder?  

Actie-cd - Op reis, liedjes voor kinderen (€ 6,95)

De jubileumcd van Oké4Kids bevat 15 aansprekende liedjes. Naast het nieuwe themalied Op reis van Ron Schröder & Marianne Busser bevat het een compilatie van de beste Oké4Kidsliedjes van de afgelopen acht jaar.

Kinderboekenkrant CRIDZ


Ook is er dit jaar al weer voor de tweede keer de christelijke kinderboekenkrant CRIDZ. Een krant van en voor kinderen. Vol boekennieuws, interviews, weetjes, puzzels en tips.

Gratis af te halen bij boekhandel de Book-Inn. Zo lang de voorraad strekt. 

Vul hier uw naam en mailadres in als u de bestellijst voor de kinderboeken wilt ontvangen. 

Actieboeken:

Het prentenboek voor de onderbouw (€6.95) wordt geschreven door Hanneke Mostert, met illustraties van Hester Nijhof, De Banier. Liesbeth van Binsbergen schrijft het boek voor de middenbouw (€5,95, Columbus. Leanne van Spronsen schrijft het boek voor de bovenbouw (€5,95), Den Hertog. Er wordt een nieuw themalied geschreven en er komt een Jubileum-CD met de beste liedjes uit de 25 cd's van de afgelopen 25 jaar. Voor het basisonderwijs verschijnt weer een Werkmap ' Op Reis' met lees- en lessuggesties bij het thema en de boeken.
We wensen iedereen veel succes bij het schrijven en illustreren van de boeken, nadenken over het thema en over les- en leessuggesties bij dit mooie onderwerp.

Prentenboek onderbouw KBM 2019

De Banier, Hester Nijhoff, Hanneke Mostert

 • Auteur:Hanneke Mostert
 • Illustrator(s):Hester Nijhoff
 • Jaar van uitgave:2019
 • Prijs:6.95 (tot 31 oktober 2019, daarna ....)
 • Uitvoering:Gebonden
 • Uitgeverij:De Banier

Hanneke Mostert schrijft het actieprentenboek voor de Kinderboekenmaand. Hester Nijhoff verzorgt de illustraties in dit boek. Het prentenboek is voor de onderbouw van de basisschool, groep 1-3, en wordt uitgegeven bij uitgeverij De Banier.

De illustratie die u hierbij ziet, is een van de illustraties van Hester Nijhoff.

Meer informatie volgt tzt

Actieboek middenbouw KBM 2019

Liesbeth van Binsbergen, Kinderboekenmaand, Columbus, KBM19

 • Auteur:Liesbeth van Binsbergen
 • Jaar van uitgave:2019
 • Prijs:5.95
 • Uitvoering:Gebonden
 • Uitgeverij:Columbus

Liesbeth van Binsbergen schrijft het actieboek voor de middenbouw van de basisschool, groep 4-5-6, uitgeverij Columbus. Wie de illustraties verzorgt is (nog) niet bekend.

Tzt volgt meer informatie

Actieboek bovenbouw KBM19

Kinderboekenmaand, Den Hertog, Leanne van Spronsen, KBM19

 • Auteur:Leanne van Spronsen
 • Jaar van uitgave:2019
 • Prijs:5.95
 • Uitvoering:Gebonden
 • Uitgeverij:Den Hertog

Leanne van Spronsen schrijft het actieboek voor de bovenbouw van de basisschool, groep 7-8, uitgeverij Den Hertog.

Meer informatie volgt tzt

CD KBM 2019

Er wordt een nieuw themalied geschreven en er komt een Jubileum-CD met de beste liedjes uit de 25 cd’s van de afgelopen 25 jaar. Voor het basisonderwijs verschijnt weer een Werkmap ' Op Reis' met lees- en lessuggesties bij het thema en de boeken.

We wensen iedereen veel succes bij het schrijven en illustreren van de boeken, nadenken over het thema en over les- en leessuggesties bij dit mooie onderwerp.