Bijbel in gewone taal voor jou

Compleet vernieuwde uitgave van de Bijbel in Gewone Taal voor jou. In deze uitgave vind je de hele Bijbel en daarnaast volop extra materiaal. Zo vind je er pagina's met informatie over de Bijbel, leuke weetjes over populaire Bijbelse namen en opdrachten om zelf aan de slag te gaan met relevante thema's uit de Bijbel.

  • Informatie over de Bijbel is een katern voorin deze Bijbel, waarin de basisinformatie over de Bijbel wordt gegeven. Bijvoorbeeld over wat voor boek de Bijbel is en over de opbouw van de Bijbel. Maar ook achtergrondinformatie over het ontstaan van de Bijbel en de Bijbel vandaag.
  • Komt jouw naam in de Bijbel voor? In de extra pagina's toegevoegd aan deze Bijbel lees je er alles over.
  • 14 thema-pagina's met thema's die belangrijk zijn voor jou. Denk aan onderwerpen als angst en hoop, verliefd zijn en kiezen. Deze thema's zijn niet alleen iets van deze tijd, maar speelden ook in de Bijbel al een rol. Bij elk thema lees je een verhaal en worden vragen gesteld. Er zijn ook stellingen om over te praten en opdrachten die je zelf of met anderen kunt doen. Zo komt jouw leven nog dichter bij de Bijbel.,

Tip: De Bijbel in Gewone Taal voor jou is geschikt voor kinderen vanaf de bovenbouw. Daardoor is het een mooi afscheidscadeau voor kinderen van de basisschool.

Liever een Schoolbijbel in de NBV21? Neem dan eens een kijkje bij de NBV21 Jongereneditie.

Over de Bijbel in Gewone Taal

De Bijbel in Gewone Taal (BGT) uit 2014 is een Bijbelvertaling in duidelijke taal. Het is een Bijbel in de taal die we allemaal kennen en gebruiken. Zo kan iedereen ervaren wat de Bijbel mensen van nu te zeggen heeft. De vertaling is speciaal gemaakt voor iedereen die de Bijbel wil lezen in duidelijke taal.

37,50 €