Kinderbijbel in 100 verhalen

De verhalen zijn meestal uitgebreid en levendig beschreven in de verleden tijd. Per verhaal wisselt de hoeveelheid tekst van twee volle bladzijden tot maar een kwart van een bladzijde. Het woordgebruik is eigentijds met soms wat minder moderne woorden ertussen.

Visie auteur
Deze kinderbijbel is geschreven zoals de auteurs zelf aangeven 'om kinderen op jonge leeftijd te helpen ontdekken wie Jezus is, waarom Hij kwam en wat Hij voor ons deed. Het plan van Gods genade wordt zo van generatie op generatie doorgegeven.'
Het laatste verhaal eindigt met deze woorden: 'De boodschap is nu nog dezelfde als toen: de God van Abraham, Isaak en Jakob heeft voor een manier gezorgd om zijn mensen te redden. Of je nu man of vrouw bent, rijk of arm, welke kleur je ook hebt of tot welk ras je ook hoort, iedereen kan de hemel binnengaan door Jezus, die voor de zonden van de wereld stierf en betaalde. Van alle boodschappen in de wereld is dit de belangrijkste boodschap voor ieder mens.'

Aansluiting bij de leeftijdscategorie
Deze kinderbijbel sluit aan bij de leeftijdscategorie van 6 tot 12 jaar. Voor jonge kinderen staan er wel eens moeilijke woorden in zoals 'instructies' en 'voedsel'.

Vertelde verhalen
Aantal verhalen Oude en Nieuwe Testament:
Oude Testament: 53 verhalen
Nieuwe Testament: 47 verhalen
De verhalen komen uit de boeken Genesis t/m Openbaring. Het Oude Testament eindigt met het verhaal van Jona. In het Nieuwe Testament volgen er na Pasen nog twaalf verhalen uit Handelingen en Openbaring. De inhoudsopgave geeft duidelijk aan waar de verhalen staan en waar ze in de Bijbel te vinden zijn.

Illustraties
Deze bijbel is rijk geïllustreerd met zacht kleurige, realistische tekeningen.
Bij elk verhaal is een illustratie gemaakt. Soms over twee hele bladzijden en soms heel klein, maar altijd passend bij het verhaal. Jezus is herkenbaar door zijn witte jurk en mantel.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/ (zondags)school
Deze bijbel is heel geschikt om thuis voor te lezen of later zelf te lezen.

Uitvoering
Deze bijbel is uitgevoerd met een harde kaft met stoffen rug. Op de voorkant een illustratie van Jezus op een ezel die Jeruzalem binnenrijdt. Rondom de titel staan twee cirkels van stippen. Deze stippen vind je ook weer terug rond de nummers van elk nieuwe verhaal.
De verhalen zijn op mat papier afgedrukt op speelse manieren (recht, schuin, met veel tussenruimte of dicht op elkaar). Met leeslint.


20,99 €