Lizzy – Tijd voor actie!

Lizzy (12) houdt sinds de ziekte van haar oudere zus Laura een dagboek bij waarin ze alles opschrijft wat haar bezighoudt. Hoewel het nu met Laura, maar ook met haarzelf zoveel beter gaat, blijft ze toch regelmatig in haar dagboek schrijven. Nu gaat het vooral over wat er op school gebeurt. Er komt een nieuwe coole jongen in de klas: David, waarmee ze gaat skaten. En op vrijdag komt voortaan een andere meester: Joop, die prachtig kan voorlezen. En dan is er ook nog de actie voor kinderboerderij De Beestenboel, die failliet gaat en moet sluiten.

Vormgeving en illustraties
Het boek is uitgegeven als hardcover en heeft een vrolijke omslag, waarop Lizzy staat afgebeeld met daarbij allerlei elementen uit het verhaal, zoals een zijdehoentje, skateboard , poes Juul en rode hartjes. In het boek staan regelmatig tussen de dagboekfragmenten kleine speelse pentekeningen die goed bij het verhaal aansluiten.

Taalgebruik
Het verhaal is geschreven in dagboekvorm, waarbij Lizzy veel vertelt over haar dagelijkse belevenissen. De auteur hanteert een pakkende, eigentijdse schrijfstijl, met humor maar ook met serieuze elementen, waardoor het herkenbaar is voor de doelgroep.

Christelijke karakter
Het christelijk geloof is op een natuurlijke manier aanwezig. De ene keer op een speelse manier, zoals bij Lizzy's gebedslijstje waarop punten staan om voor te bidden: vriendin voor Laura, eenzame mensen, vrijdag geen regen. Maar soms ook diepgaander, zoals bij het concert, toen de klas 'De zegen van God' zong: Het was….alsof God er zelf bij was. Zo bijzonder.

Doelgroep
Een echt meidenverhaal, voor meisjes vanaf ca. 10 jaar.
Het boek leent zich goed voor een groepsgesprek over eenzaamheid en klaarstaan voor een ander.

Bijzonderheden

Na Dagboek van een zusje en Heibel in de klas is dit het derde deel over Lizzy. 

11,95 €