Opa Knoest en het Paasverhaal- Buddybooks, Frits Jongboom, Goede Vrijdag, Leontine Gaasenbeek, Michel de Boer, Opa Knoest, Palmpasen, Pasen

Opa Knoest en het Paasverhaal is een mooi vierkant full-colour geïllustreerd prentenboek over Opa Knoest. Ricky en Renske zijn onderweg naar Opa Knoest. Onderweg zien ze rupsen op een blad zitten. Ze nemen er een mee voor Opa. Bij Opa doen ze de rups in een glazen potje.

Opa heeft knutselspullen klaarliggen om samen met Ricky en Renske een palmpasenstok te maken. En ondertussen praten ze samen over wat er rond Pasen in Jeruzalem gebeurde met Jezus.

In dit verhaal wordt op een mooie, laagdrempelige manier het Paasverhaal verteld, van Jezus' intocht tot en met Jezus' opstanding. En door de tweede laag in het verhaal - wat gebeurt er met de rups! - komen we ook bij Hemelvaart uit. Net zoals de rups een vlinder wordt en de lucht invliegt, zo is Jezus naar de hemel opgestegen.

De prachtig ingekleurde illustraties geven de sfeer van het verhaal goed weer. Een vriendelijke lente-sfeer zien we bij het meenemen van de rups en de intocht met de ezel, die omslaat naar een donkere bladzijde bij het laatste avondmaal. Het is goed dat er - voor jonge kinderen - alleen drie eenvoudige kruisen getekend zijn - zonder personages eraan. Een grotere invulling van het kruisverhaal kan teveel zijn voor gevoelige jonge kleuters.

Mooi, verstild en geheimzinnig is de sfeer bij het graf - als Jezus daar begraven ligt, het contrast met de bladzijde daarna is groot, wanneer de omgeving wit is, helder, en je een levende Jezus voor het graf ziet staan, levend en opgestaan. Het evangelie wordt zo heel duidelijk voor de kinderen: Jezus was dood en nu is het levend!

Dit boek in combinatie met het kleurboek past goed bij de trend om kinderen bijbelverhalen te vertellen en tegelijk te laten beléven en aan te vullen met doe-activiteiten.

In het gelijknamig kleur- en leesboek 'Opa Knoest en het Paasverhaal' lees je hetzelfde verhaal, maar zonder de inkleuring van de platen. Dit kleurboek is in groter A4-formaat. Hier kun je ook zien wat de invloed is van kleuren! Nu mis je de prachtige inkleuring van Leontine Gaasenbeek. Een hele opdracht dus om het net zo mooi te krijgen. Fijn dat er zo een mooie doe-kleur-opdracht is met Pasen voor de kinderen.

Aanrader voor gezinnen met kinderen tussen 3 en 6 jaar en bij kinderwerk in kerken en gemeentes.

4,50 €
Please select variants first