Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek in de christelijke boekhandel slaat een nieuwe weg in: vanaf 2024 gaat ze verder onder de naam 'Actieweek christelijke kinderboeken'. Ook de opzet is nieuw: kinderboekenauteur Judith van Helden schrijft een gratis actieboek en Michel de Boer en Leontine Gaasenbeek verzorgen het prentenboek.

Gratis actieboek
Dat de campagne rond het christelijke kinderboek een belangrijke rol speelt in de christelijke boekhandel, blijkt uit onderzoek door de Brancheorganisatie voor het christelijke boekenvak (BCB). Om die reden waardeert de boekhandel klanten graag met een gratis boek. De nieuwe invulling van de 'Actieweek christelijke kinderboeken' sluit vanaf 2024 aan bij de opzet van de Week van het christelijke boek en bij de algemene Kinderboekenweek: bij aankoop van een bepaald bedrag ontvangt de consument een gratis geschenkboek. BCB geeft voor het eerst zelf het actieboek uit. Het prentenboek is tijdens de Actieweek beschikbaar voor de actieprijs van € 7,95.

Lekker eigenwijs!
Het thema van de 'Actieweek christelijke kinderboeken' 2024 is 'Lekker eigenwijs!'. BCB sluit hiermee aan bij het algemene thema van de CPNB. De nadruk ligt daarbij op de uniciteit van ieder kind en de ruimte voor kinderen om de wereld op hun eigen manier te ontdekken. Christelijke kinderboeken inspireren daarbij.
Voor het onderwijs
School is dé plek om kinderen plezier in lezen bij te brengen. Daarom blijft de vertrouwde Werkmap voor basisscholen beschikbaar. Ook daar wordt een nieuw concept gehanteerd. Naast opdrachten bij het prentenboek komen er lesopdrachten bij Toptitels: geselecteerde boeken van diverse uitgevers rond het thema van de Actieweek.

Red een kind
Voor het zesde jaar op rij is de naam van Red een Kind verbonden aan de 'Actieweek christelijke kinderboeken'. Met hun succesvolle spaaractie kunnen scholen tijdens deze week sparen voor kinderen in armoede én voor boeken voor de schoolbibliotheek.

De Actieweek christelijke kinderboeken is in 2024 van 2 t/m 12 oktober.

BCB is de organisatie achter de Actieweek christelijke kinderboeken. Haar bijdrage bestaat uit het uitgeven van een gratis actieboek, een prentenboek en een Werkmap voor scholen. De campagne stimuleert het schrijven, uitgeven, verkopen en lezen van (christelijke) kinderboeken. Red een Kind werkt samen met BCB aan de Actieweek christelijke kinderboeken in de christelijke boekhandels en scholen.

Spaar voor gratis boeken en kinderen in armoede
Omdat de spaaractie voor scholen van Red een Kind weer een groot succes was, komt er in 2024 gewoon weer een editie aan! De spaaractie zal opnieuw in het teken staan van het thema van de Actieweek.

Wat hetzelfde blijft zijn onze kant-en-klaar actiepakketten, leerzaam lesmateriaal, de gratis deelname en het sparen voor gratis boeken! Heb jij er alweer zin in? Wij wel!

meer over de spaaractie