Kinderboekenweek

Van 4 tot en met 14 oktober 2023 is de Kinderboekenweek in de christelijke boekhandel, georganiseerd door de brancheorganisatie voor het christelijke boekenvak (BCB). De Kinderboekenweek staat in het teken van Bij mij thuis. Hierin wordt aangesloten bij het thema van de algemene Kinderboekenweek. Speciaal voor de christelijke Kinderboekenweek worden er drie actieboeken uitgegeven die passen bij het thema.
Het prentenboek voor de onderbouw wordt gemaakt door Aisha Meel en Adriëlle Schouten. Willeke Brouwer is de auteur van het actieboek voor de middenbouw en Hans Mijnders schrijft het actieboek voor de bovenbouw. Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek voor € 7,95 verkrijgbaar en de actieboeken voor de midden- en bovenbouw elk voor € 6,95.
De Kinderboekenweek 2023 vieren we 'thuis'. Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis vieren we het Kerstfeest. Bij mij thuis wonen twee pleegzusjes. Bij mij thuis is er genoeg ruimte voor de rolstoel van mijn broertje. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zo veel van elkaar leren, lees mee!
Cridz en werkmap voor het onderwijs
Speciaal voor de christelijke doelgroep komt naast de actieboeken de CRIDZ Boekenkrant beschikbaar. Voor leerkrachten is er een werkmap met lessuggesties en themaverwerkingen bij de actieboeken. Hiervoor werkt BCB samen met het Platform Christelijke Kinderboeken. Dit is vanaf april/mei bij de christelijke boekhandel te bestellen.
Kindertheater Deepdeep maakt elk jaar een kindervoorstelling bij het prentenboek voor de onderbouw. Scholen kunnen daarnaast meedoen aan een spaaractie van Red een kind om kinderen in armoede te helpen en boeken te sparen voor de schoolbibliotheek.

BCB is één van de participanten van de Kinderboekenweek. Haar bijdrage bestaat uit het uitgeven van drie christelijke actieboeken en een Werkmap voor scholen. De campagne stimuleert het schrijven, uitgeven, verkopen en lezen van (christelijke) kinderboeken. Red een Kind werkt samen met BCB aan de Kinderboekenweek in de christelijke boekhandels en scholen.

U kunt de boeken voor scholen nu al bestellen bij de Book-Inn! Kijk hiervoor bij de online winkel via deze link. Bestel voor eind mei 2023 uw boeken zodat u zeker bent van voldoende levering!