Boeken top 10

elke maand een nieuwe top tien

Boekentoptien  November 2021

In de Nederlands Dagblad-Lees & Luister boekentop10 vindt u de best verkochte boeken van het moment. De Top 10 wordt maandelijks samengesteld op basis van verkoopgegevens van christelijke boekhandels. Elke tweede (soms derde) vrijdag van de maand verschijnt de Top10 in de bijlage Gulliver van het Nederlands Dagblad. De titels die in deze Top10 staan zijn bij ons verkrijgbaar.

Uitgelicht:

Papieren paradijs

Het waargebeurde verhaal van een domineesvrouw die in 1845 emigreerde naar exotisch Suriname

Auteur: Marlies Medema

Bestellen? klik hier

'Papieren paradijs' van Marlies Medema vertelt het waargebeurde verhaal van een domineesvrouw die niet naar Suriname wil emigreren. Maar toch drijven de ambities van haar man, dominee Arend van den Brandhof, haar in 1845 de oceaan over. Hij gelooft dat het leven in Suriname beter is dan in Nederland, dat op dat moment zo goed als failliet is. In Suriname wil hij een plantage stichten, waar boeren op een eerlijke manier producten kunnen verbouwen voor de rest van de bevolking. Anna houdt van hun leven in Nederland en wil niet weg. Maar na jaren van voorbereiding en echtelijke ruzies is de emigratie uiteindelijk toch een feit. Wanneer Anna en Arend met hun gezin en een paar honderd boeren in Suriname aankomen, wacht hun een grote teleurstelling. Het land van belofte blijkt een onherbergzame jungle. Hoe moet Anna hier een goed leven opbouwen voor haar gezin en zichzelf?

In dit indrukwekkende debuut vertelt Marlies Medema het indringende verhaal van een sterke vrouw die onder de meest moeilijke omstandigheden moet overleven en toch haar eigen waarden behoudt.

'Een prachtige, zintuiglijke roman over een onbekend stukje geschiedenis.' - Corien Oranje

Alvast een stukje lezen? klik hier

De jongen, de mol, de vos en het paard

'Wat wil jij worden als je groot bent?' vroeg de mol. 'Lief,' zei de jongen. 'De jongen, de mol, de vos en het paard' van Charlie Mackesy is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden. De Nederlandse editie van 'The Boy, the Mole, the Fox and the Horse' is prachtig vertaald door Arthur Japin, waardoor de teksten nog dichterbij komen. Een moderne klassieker, die je kijk op het leven verandert. Als je er in begint te bladeren raak je niet uitgekeken!!

De jongen de mol, de vos en het paard. nr 1 in de Toptien van september 2020

€20,00 


Bestelformulier:

Laat uw gegevens achter en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. 

Indien uw bestelling geleverd is in de winkel, kunt u uw bestellingen na een berichtje ophalen in de winkel. Wij hebben geen verzendservice.