NBV21

vanaf oktober 2021 verkrijgbaar

We mogen de bijbel verkopen vanaf 13 oktober 16.00u. Wilt u een van de eersten zijn die deze bijbel in handen heeft? Bestel dan nu uw editie! Hartelijk welkom!

De NBV21 is de nieuwe, verbeterde versie van de NBV.

De NBV21, de bijbel voor de 21e eeuw. Beter, scherper en krachtiger dan de eerste versie uit 2004, mede dankzij reacties van duizenden bijbellezers. De NBV21 brengt je dicht bij de bron. Vertrouwd en tegelijk als nieuw.

Wat is er nieuw in de NBV21?

Klik op de linkjes in de tekst voor meer informatie. U komt op de website van de NBV, we hopen dat u daarna weer terugkomt op deze site voor uw bestelling..
Op onze website kunt u NU AL een pre-order plaatsen.

Wat is de NBV21?

Bij het verschijnen van de NBV in 2004 riep het Nederlands Bijbelgenootschap iedereen op om feedback op de vertaling te geven. Alle reacties zouden worden meegenomen om de vertaling bij te werken. De respons was overweldigend.

We kregen veel waardevolle informatie: dingen als vertaalfoutjes of onduidelijke zinnen, maar ook over hoe de lezers deze bijbelvertaling ervaren in hun dagelijkse leven. In de vele brieven, e-mails, dossiers, artikelen en boeken werden bovendien enkele duizenden suggesties gedaan om de vertaling te verbeteren. 

Voorpublicatie

Kunt u niet wachten om de NBV21 te lezen? Geen probleem! Speciaal voor u hebben we een voorpublicatie gemaakt. 

U vindt in dit boekje een selectie uit de NBV21. We hebben gekozen voor diversiteit: korte teksten uit veel verschillende bijbelboeken en van veel verschillende genres. Achterin vindt u een uitgebreide toelichting. Daarin kunt u meer lezen over het project NBV21 en de manier waarop we alle lezersreacties hebben meegenomen. En u vindt daarna ook bij elke passage een toelichting op de belangrijkste wijzigingen in de NBV21. Wilt u het boekje digitaal ontvangen? Kijk dan op de website van de NBG: https://nbv21.nl/voorpublicatie